Alfred Nobels Bro, København

Hen over den nye bro der forbinder Enghave Brygge og Teglholmen i København, strækker sig en 70 meter lang organisk bænk tegnet af arkitekthuset COBE. Over midten vokser bænken og danner to ekstra siddeniveauer hvilket medfører en dybde på hele 3.5 meter. Bænkens mahognistave følger sirligt et mønster af faste lodrette snit, alt imens det krumme brodæk stiger med næsten en meter henover bænkens midte.

Bænkens komplekse konstruktion er løst i tæt samarbejde imellem COBE Architects, MOE rådgivende ingenører og G9 Landskab, Park & Byrum. Bænkens organiske og samtidigt skarpe design, har krævet nytænkning og udvikling af nye principper for de underliggende, skjulte stålkonstruktioner – kun muliggjort af 3D CAD og laserskæring af både rør- og pladestål. Det mest komplekse og omfattende bænkprojekt for G9 til dato. G9 har medkonstrueret, produceret og monteret den lange bænk på Alfred Nobels Bro, som blev indviet d. 16. december 2018.